duminică, 29 ianuarie 2012

Liber arbitru

    Uneori nu este indeajuns sa faci aluzii. Uneori trebuie sa fii brutal de sincer si sa zici lucrurilor pe nume. Nu de alta dar exista multi idioti care nu se prind daca le faci aluzie la ceva. Da..da...stiu ca au tot dreptul sa fie tampiti dar unii chiar abuzeaza de acest privilegiu. La multa lume insa le este frica sa zica adevarul verde-fatis din cauza a ce ar gandi altii despre ei. Mie personal nu imi pasa ce gandesc altii despre mine. Si asa rareori o fac (sa gandeasca). 
   
    Eroare de conceptie: termenul "a gresi"


Greseala un lucru rau pe care l-ai facut intentionat dar de care iti pare (sau nu) rau
Greseala = atunci cand intentionezi sa faci un bine dar faci un rau.


    In concluzie nu poti sa mergi sa te futi cu echipa nationala de fotbal ca mai apoi sa iti ceri scuze sotului spunandu-i ca ai "gresit". Daca inseli pe cineva nu ai "gresit"!! Nu vad nici o intentie buna in a insela ca sa poti zice ca ai "gresit". Asta doar daca intentia ta buna nu era ca sotul/prietenul tau sa faca un atac cerebral si sa ajunga "intr-un loc mai bun".  
 Un termen ce mie imi place este "liber arbitru". Din pacate pentru 90% din populatie este doar un termen, o conceptie. Poate asta explica de ce 90% din banii lumii ii detin 1% din populatia Terrei. Dar hai sa vedem ce este cu acest "liber arbitru".
    Liber arbitru inseamna sa ai libertatea de a alege...libertatea de a face lucrul bun sau cel rau. De aici incepe dilema : ce este bine si ce este rau? Cine eticheteaza o actiune ca fiind buna sau rea? Intai ti se prezinta notiunea de "bine" ca mai apoi sa fii indrumat (fortat) in a alege acest standard al binelui. Alegerea intre bine si rau presupune in primul rand sa ai discernamant. Discernamantul ti se formeaza in mare parte in sensul educatiei primite, a anturajului, a anotimpului in care te-ai nascut, a filmelor ce le-ai vazut etc. Adica toate aceste lucruri peste care nu ai nici un control iti formeaza discernamantul si te fac sa alegi : bine sau rau. Daca discernmantul tau a fost format de acesti factori trebuie sa te intrebi : Cine a decis unde te nasti? (in consecinta de la cine primesti educatia, cultura etc.) Dumnezeu? Daca El stie si le vede pe toate de ce a ales ca Hitler sa se nasca in famila lui si nu a ales sa se nasca intr-o famile de pocaiti sa zicem ca prin urmare sa aiba alt discernamant. De ce nu l-a facut negru sau chiar evreu?  Imi amintesc acum de Eva care cu toate ca i s-a spus sa nu manance din mar, a mancat. Cine i-a daruit Evei curiozitate? Dumnezeu. Deci creezi ceva sa fie intr-un anume fel ca mai apoi sa ii ceri opusul. Sadic. Asta e ceva in genul "scoate-o de unde nu-i". Pe scurt nu exista liber arbitru...exista doar iluzia liberului arbitru. Daca esti constient ca facand un lucru sa zicem X duce la un nedorit rezultat Y de ce il mai faci? Poate pe aceeasi idee e plina lumea de nemernici. Nemernici si idioti. Stau sa ma gandesc ce ar fi daca am putea face o calatorie in trecut si sa impiedicam ca Biblia sa fie scrisa vre-odata? Desigur ca ar exista o Biblie dar cum ar fi Biblia respectiva? Okok...gata cu Sf-ul gen "Back to the future". 

    Un lucru care totusi iti scoate ochii este similitudinea a doua religii care descriu in mare aceasi intamplare doar ca la o diferenta de 4000 de ani :
• Iisus a fost singurul fiu al Lui Dumnezeu (Yahweh)
Horus a fost singurul fiu al zeului Osiris
• Mama Lui Iisus a fost Maria (Mary, Miriam)
Mama lui Osiris a fost Meri
• Tatal "vitreg" a Lui Iisus a fost Joseph
Tatal vitreg a lui Horus a fost Jo-Seph
• Nasterea Lui Iisus a fost prezisa de o stea din Est (unde rasare soarele)
Nasterea lui Horus a fost prezisa de steaua Sirius (steaua diminetii)
• La nasterea Lui Iisus, Herod a poruncit sa fie ucis
La nasterea lui Horus, Herud a poruncit sa fie ucis
• Iisus a fost temptat de dusmanul Sau Satan pe un munte dintr-un desert
Horus a fost temptat de dusmanul sau Set pe un munte dintr-un desert
• Iisus a fost cunoscut ca si Hristos (Cristos)
Horus a fost cunoscut ca si KRST



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu