sâmbătă, 19 noiembrie 2011

O tara poPULAra

    La centrala atomica din Japonia au ramas 50 de specialisti,la moarte sigura,ca sa-si salveze concetatenii. Un popor cu demnitate si caracter. In timp ce japonezii se luptau cu moartea, oamenii din Romania se omorau,se calcau in picioare sa cumpere zahar si ulei mai ieftin. Deviza dacilor era "vom muri dar vom muri liberi!". Noi sa fim urmasii poporului dac? Cine a umblat la "gena daca" si a mazgalit pe ea lacomia,neputinta si lipsa de demnitate? (O fi fost cainii). 
Cu toate astea avem o generatie noua in care ne punem speranta. O generatie care crede ca fructele si legumele cresc in supermarket si ca vacile sunt mov.
    Nici varstnicii nostrii nu se lasa mai prejos. Ei vad ca autobusul in care se urca este plin ochi si totusi se imbrancesc cu coatele,soldurile,care cu ce apuca,pentru a-si face loc. In cazul in care nu mai au pe unde sa treaca isi gasesc repede un tanar sau o tanara la care sa urle "du-te ma mai incolo!". Asta am patit eu pe autobus. I-am zis la "tanti" (folosesc ghilimelele caci la felul cum se imbrancea zici ca era Godzila nu o batranica) ca nu am unde sa ma duc mai incolo. Ce ar fi trebuit sa fac? Dupa spusele "soparlei" trebuia sa cobor si sa merg pe jos ca ea sa poata sa aibe loc destul sa se lafaie in autobus. Desigur nu am coborat ca nu platesc abonament sa ma duc pe jos in timp ce batranii circula gratis.
 A-nceput mai apoi "soparla" sa tot deie din gura ca varstnicii ca ea trebuiesc respectati caci ei au construit tara. Ca foarte bine au construit-o, ce sa zic! In locul ei imi trageam o punga de hartie peste cap dupa afirmatia asta nu sa imi tin nasul pe sus. 
    Ce mi-a atras atentia in mod deosebit e faptul ca in tramvaie si autobuse este afisat "pentru siguranta dumneavoastra va rugam sa va sprijiniti". Deci de aicea vine numele de OTL !(Oradea Transport Letal). 
    Tot in tramvaie si autobuse mai dai de cate unu care porneste muzica la telefon ca sa auda tot tramvaiul. Unii zic ca e la moda...eu zic ca n-au bani de casti.
    Daca tot veni vorba de bani hai sa vorbim despre legalizarea prostitutiei. Cu mult timp in urma, sefii statelor au vazut ca fetele au un venit neimpozabil asa ca au declarat prostitutia ilegala. Pe parcursul anilor, vazand ca prostitutia nu poate fi oprita (ba din contra ia amploare) sefii unor state si-au zis "if you can't beet them...join them" asa ca au legalizat prostitutia. Au impozitat-o. 
    Cum ar fi sa mergi pe strada cu copilul de mana si sa vada un afis cu "promotie la sex oral !!! Platesti una...primesti doua". Sau sa intrii intr-o pizderie si sa comanzi o "blonda cu sani tuguiati"...azi maine o sa poti sa-ti cumperi o sotie cu mastercard sau visa electron. 
    Un lucru care ma satisface e ca odata cu venirea frigului s-a sters ranjetul de pe fata pitipoancelor care azi vara isi etalau cu entuziasm vergeturile si deschideau gura la orice. Apropos de asta...stiti zicala aia cu "nu tot ce zboara se mananca"? Eee...v-ati prins? 
    Ce e la moda azi in randul fetelor? Sa te lauzi cu cati te-ai lins, cu cati ti-ai tras-o, ca peste 10 secunde sa te declari virgina. O veritabila reteta de a deveni vedeta. Cu cat lista tipilor cu care te-ai culcat e mai mare, cu atat esti mai populara. Psssss!!! Haaallloooou!!! Mdea, tu! Cuvantul poPULAritate nu vine intocmai de la ce te-ai gandit. Socant...nu-i asa?
 Dar stai flex...nu trebuie sa te iei dupa mine....poti sa ti-o tragi in continuare pentru o shaorma si o doza de cola. 
    Culmea ipocrizimii e sa iti moara iubitul in accident iar tu sa faci pe indurerata vre-o doua saptamani in care sa-ti declari vesnica iubire ca mai apoi sa te afisezi pe jumate dezbracata pe fatza-book. 
    Aseara era sa ma plezneasca rasul la o reclama. "Mai vreau copii" cica. Unde am mai auzit eu asta? Cred ca la un cuplu de tigani. Apoi aia au o adevarata ferma de copii....cand vine alocatia stii ce striga nu?
 "A sosit recolta!!"
    Doar la noi poti vedea asa ceva. Exact cum doar la noi auzi de o femeie care a nascut la 60 de ani...la cat e de uscata parca vad copilul plangand ca din sanii mamei iese lapte praf. Si ala expirat. Acuma serios...cu cine o sa mearga copilul la prima sedinta cu parintii? Cu sicriul poate. 
    Peste tot vin strainii sa mai cumpere de la noi cate un teren agricol, cate o padure...sau sa ridice un hotel...incet incet vindem tara...inca pe bani marunti.O prostituam. Traim intr-o tara populara.

Un comentariu:

  1. Wow Alex ...ai atins multe puncte sensibile in post...nice one ....imi lipseau deja posturle agresive ...in ceea ce priveste situatia batranilor din tramvaie nu cred ca poate fi oprita.Am vazut controlori intrand in tramvaie doar ca sa dea jos tigani si totusi am vazut un cuplu de batrani ,nu voi preciza nationalitatea fiindca "nu"sunt rasist ,care de la statia mea pana in nufarul s-au lafait pe scaunele lor explicandusi (probabil)zona in care se afla.Nu am nimic cu ocazionalul batran dar daca te urci in tramvai duminica sau sambata dimneata nu ai cum sa stai jos ca te trezesti cu un baston dupa cap de la vre-o batranica exasperata ca ea nu poate sa isi aseze fundul jos.Also vreau sa vorbesc cu tine despre ,motivul psihologic pentru care toata lumea se inghesuie in fata si in spatele tramvaielor in timp ce mijlocu ramane gol.

    RăspundețiȘtergere